Ora Ono Wong Sing Iso Urip Dewe !!! ~ Katebe Blog's

Monday, August 28, 2017

Ora Ono Wong Sing Iso Urip Dewe !!!


Sakdurunge ngelarani wong liyo nanggo omongamu ,
Jajalen tapuken Cangkemu dewe….
Enaaak ora ?
Mesti ora penak to ???

Wong urip iku mesti duwe konco duwe sedulur duwe tonggo.
Ora ono wong iso urip dewe tanpo butuh wong liyo..

Wong siji lan sijine mesti podho butuhe ,
Yen sing siji loro sing sijine kudu gelem nulungi, yen nulung yo ojo karepe mung leh arep mbathine,

Gelem nulung jebule mung arep menthung, umpomo bojone konco loro arep mati sibuk ngedemke atine mergo arep nampani rondho sik wis ning ati….

Ojo koyo ngono,nek wayah susah pengen genti ditulung yo kudu ikhlas gelem tetulung naliko wong liyo butuh pitulungan..

Ojo malah seneng nek tanggane loro,
Ojo malah ngguyu nek sedulure ketiban memolo,
Ojo malah surak nek kancane lagi sengsoro, ati-ati di bales mengko awakmu rekoso..

Iso ngrasakke larane wong liyo,susahe wong liyo ugo melu seneng wayahe wong liyo oleh kanikmatan iku jenenge tepo seliro.
Ora malah seneng yen sedulure susah, lan ora susah nek sedulure seneng.

Gusti Allah paring piwulang  :
"Sopo sing seneng tetulung bakal oleh akeh pitulungan, lan sopo sik atine serik uripe ora bakal tentrem nasibe ora apik.."

Ngerti tonggo mobile anyar meri...
Ngerti sedulur omahe anyar loro ati..
Ngerti koncone oleh bathi malah pingin mati…
Ngerti konco bojone anyar pengen melu numpaki.. hahaha

Prinsipe Sederhana wae..
Siji nyowo siji menungso, siji loro liyane yo kroso, konco seneng uripmu ayem...
Komentar Facebook
0 Komentar Blogger


EmoticonEmoticon